Dierenweide & Picknickterras 

 

Aan de rechterzijde van ons Melktaphuisje vindt u ons picknickterras met minispeeltuin en de dierenweide. Geniet van de skyline van Hooge Zwaluwe en proef ondertussen de ambachtelijke smaak van een boerenijsco.

Maak kennis met onze minikoe Bella, haar kalfje Rinus, de geiten, schapen & kippen in de dierenweide. Maak kennis met de dieren uit de dierenweide


Bella

Hallo, ik ben Bella.

In de dierenweide hoor je mij vaak het hardste loeien. Ik ben maar klein maar dat wilt niks zeggen. Ik kom namelijk met mijn geloei boven alle koeien uit!

Ik ben geboren op 19 juni 2019 en ben een laagbenige Dexter koe (Minikoe). Dit betekend dat ik zo klein blijf en niet groter wordt dan 1 meter.

Afgelopen jaar ben ik de trotse mama geworden van Rinus. Hebben jullie hem al vrolijk zien springen door de dierenweide?


Teun

Binnenkort volgt er meer informatie over de geitjes.


Rinus

Hallo, ik ben Rinus.

Vaak zie je mij vrolijk rond stuiteren en rennen door de dierenweide. 

Ik ben geboren op 27 december 2021. Voor de Boer en Boerin was het een verrassing wat voor kleur ik zou worden aangezien mijn mama rood is.

Ik ben een hoogbenige Dexter koe (Minikoe). Dit betekend dat ik wel iets groter word als mijn mama maximaal 1.30 m hoog.


De Schaapjes

Hallo, wij zijn de wollige vriendjes van de dierenweide. ( 3 ooijen en 1 ram )

Wij hebben nog geen naam gekregen van onze Boer en Boerin doordat ze ons niet zo goed uit elkaar kunnen houden. Wij begrijpen daar helemaal niets van... Kunnen jullie misschien een leuke naam voor ons verzinnen? 

Er lopen in onze weide 3 Ooijen en 1 Ram. Wisten jullie dat een Ooij een vrouwtje is en een Ram het mannetje?

Wij zijn een speciaal ras (Shropshire) welke je niet vaak in Nederland zult vinden.

Over een tijdje zullen wij de Boer gaan helpen met het onkruidvrij houden van de kerstbomen. Wij zijn namelijk het enigste ras, die de kerstbomen niet op eten.