Melkveebedrijf Familie Havermans

 

In het buitengebied van Hooge Zwaluwe vind je ons melkveebedrijf Hoeve Polderzicht'91.

Op dit moment is het de 4e generatie van de familie Havermans en de 2e generatie op deze locatie die dit familiebedrijf doet voortzetten.

 

In 2020 namen René en Manon samen met hun 4 kinderen Liv, Juul, Fay en Ties het bedrijf over.

 

Op ons bedrijf lopen ongeveer 125 melkkoeien die buiten lopen als het weer het toelaat. Wanneer ze niet buiten lopen hebben ze de hele dag beschikking tot vers voer en kunnen ze in hun waterbedden gaan liggen wanneer ze willen.

 

In onze stal vind je 2 melkrobots van DeLaval. Onze koeien kunnen zich 24 uur per dag laten melken wanneer ze dat zelf willen. Dit varieert van 2 tot 4 melkingen per dag. De koe kiest zelf naar welke robot ze willen lopen om gemolken te worden.

De koe wordt herkend door de robot door de halsband met transponder die ze dragen, de spenen worden automatisch gereinigd en het melkproces begint. Tijdens het melken krijgen de koeien automatisch lekkere brokjes en wanneer ze haar brokken op heeft wordt ze weer uit de robot gelaten. 

 

In juni 2021 hebben wij onze melktap geopend waar u dagelijks terecht kunt voor de lekkerste dagverse rauwe melk.

Kom gerust eens een kijkje nemen op ons bedrijf om een glaasje melk te proeven op het picknickterras. Geniet van de dieren in de dierenweide, het uitzicht op de skyline van Hooge Zwaluwe en ervaar de smaakbeleving van dagverse rauwe melk !